Köttfärsfylld aubergine och marockanska morötter
När jag var i Israel åt jag ofta "marockanska morötter" till min falafel. Jag gillade de där morötterna skarpt och fick med mej ett recept hem som jag tittar på med något års mellanrum; ungefär såhär lyder det: Skala och skiva 5 morötter ganska tunt. Koka dem några minuter (de ska ha sin spänst kvar). Blanda en dressing av 2 vitlöksklyftor, 0,5 tsk socker, 1 krm spiskummin, 1 krm curry, 1,5 msk pressad citron, 1 msk olivolja och hackad persilja. Blanda dressingen med morötterna medan de fortfarande är varma. Smaka av med salt och peppar. Egentligen tror jag att nån form av chili hade varit mer autentiskt än curry, men för dotterns skull hoppade jag över det. Och vitlöken pressades direkt på min makes morötter. Jag undrar om jag, när dottern inte är så känslig längre, kommer att vara mer försiktig med chili och vitlök för att jag vant mej vid det. Jag märkte faktiskt att det luktade vitlök när jag kom till sonens dagis igår och när jag öppnade dörren till vår lägenhet idag - det har jag aldrig känt förut. Jag undrar hur jag brukar lukta egentligen.
Vi reser till svärföräldrarna i morgon, och grannarna som båda disputerar i helgen, ska låna vår lägenhet. Här ser ut som skrutt. Jag måste städa lite.
2 Comments:
Ser vansinnigt gott ut! Morötterna ska jag pröva. Du har blivit utmanad på min blogg!
Ja, morotterna later mycket goda! Ar vansinnigt fortjust i morotter!
Post a Comment
<< Home