Zetas gröna zoppa
Efter sherrysteken känner jag att det är dags för ett bönrecept. Det här är en enkel soppa som faktiskt inte smakar speciellt mycket bönor utan mer av mild broccoli och saltsyrlig fetaost.
Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost (recept från Zeta)
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk Zeta cannellinibönor (410 g), sköljda
0,5 dl olivolja
1 liter vatten
1 tärning hönsbuljong
250 g färsk broccoli
salt, nymald peppar
ca 150 g fetaost, bruten i bitar
Fräs lök, vitlök och bönor i oljan utan att det tar färg. Häll i vattnet och buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och koka cirka 5 minuter. Mixa soppan fint, smaka av med salt och peppar (tänk på att fetaosten är salt!). Häll upp på tallrikar och fördela osten överst.
Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost (recept från Zeta)
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk Zeta cannellinibönor (410 g), sköljda
0,5 dl olivolja
1 liter vatten
1 tärning hönsbuljong
250 g färsk broccoli
salt, nymald peppar
ca 150 g fetaost, bruten i bitar
Fräs lök, vitlök och bönor i oljan utan att det tar färg. Häll i vattnet och buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och koka cirka 5 minuter. Mixa soppan fint, smaka av med salt och peppar (tänk på att fetaosten är salt!). Häll upp på tallrikar och fördela osten överst.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home