Pajskal av potatis
Idag testade jag ett pajskal på riven potatis och faktiskt tyckte vi alla hemma att det var bättre än vanlig pajdeg (och dessutom nyttigare eftersom fettet kommer från olivolja). Pajskalet blev härligt frasigt i kanten och potatismosmjukt i botten. Jag fyllde det med köttfärssås från i fredags, ost och äggstanning och gräddade det 20 minuter till.
Pajskal av potatis
600 g potatis
0,5 tsk salt
nymald vitpeppar
0,5 tsk timjan
2 msk olivolja
2 msk olivolja
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv de råa potatisarna. Rör i salt, peppar (cirka 1 krm), timjan och olja. Tryck ut smeten i en metallform med löstagbar kant. Förgrädda cirka 20 minuter och fyll sedan skalet som vanligt. Lägg en bit aluminiumfolie i botten av ugnen om du har en rinnig fyllning, potatisrivet sluter inte tätt lika bra som vanlig pajdeg. (Receptet kommer från "Matspecial - recept och råd vid överkänslighet och allergi" av Lindeberg och Wesslén.)
3 Comments:
potatisskal! kan man väl nästan säga va? :) så smart, det måste jag prova.
Jag har blivit rätt så nyfiken på hur bovete egentligen smakar efter att ha läst om dina experiment. Hur smakar det annorlunda, bittert eller vad? Potatis i pajskalet låter smart, det ska jag prova.
I like the idea of using potato crust for a healthier and more flavorful pie.
Post a Comment
<< Home