Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Thursday, June 28, 2007

Evas kyckling

Så var vi hemma igen då. Barnen har träffat sina kusiner, maken och jag har umgåtts med hans släkt och några vänner. Vi har ätit både mycket och gott. Svärföräldrarna bjöd på fin guldbröllopsmiddag på Thoresta herrgård, Tranströmers lagade den godaste köttfärssåsen och makens syster gjorde sin favoritkyckling en dag och pestolax en annan. Jag lunchade vinbladsdolmar på Sthlm Taste med en gammal kompis och hann med en liten tur in på Cajsa Warg för att köpa nakenhavre.

Dotterns smakportioner går inget vidare, idag är det blomkålspuré för tredje gången. Än så länge har hon inte gillat nån grönsak, men att slicka av smör från rån tycker hon är gott. Annars är det mest grimaser.

På tal om svägerskans kyckling. Jag gillar den verkligen, sa till maken innan vi kom till förorten att jag hoppades på den där kycklingrätten som man lägger i lager på ett stort fat, underst sallad med avokado, sen bitar av stekt kyckling, över det fjärilspasta och på toppen rikligt med grovriven parmesan och en ganska tjock dressing med vitlök, olivolja och balsamvinäger. Och, just det, knaperstekt bacon allra överst. När man tar av maten blandas allt och det är smaskens. "Just vad Viktoria önskade sej", sa maken, och svägerskan tyckte det var pinsamt att hon bjudit på rätten förut. Jag som älskar favoriter i repris - hur kan jag säga det på ett övertygande sätt.

6 Comments:

Blogger Ester said...

Låter lite som svärmors paradrätt (som inte skäms över att bjuda på den titt som tätt ;-)). Hon gör mer en grej av att inte variera sig. Det funkar också.

11:09 AM  
Blogger Jessica said...

Har du kunnat börja äta lite mer kryddat för egen del igen?

1:06 AM  
Blogger Mia said...

Gud vad gott det låter! Har du möjligen receptet så man kan få de rätta proportionerna?

7:31 AM  
Blogger Bitter said...

Precis, gärna receptet på vitlöksdressingen. Jag är hungrig!!

9:44 AM  
Blogger Viktoria said...

Men vilken glädje, nu funkade ju kommentarsfunktionen så nu kan jag svara er...

Jessika: JA - jag kryddar som fasen nu och det känns underbart! (Dottern verkar inte lida märkbart.)

Maria och Bitter: Nej, nåt recept har jag inte, men ber ni Jenny (översta kommentaren) snällt kanske hon kan be sin svärmor...

10:45 AM  
Blogger Anonym said...

Det ser väldigt gott ut och perfekt att bjuda gäster på! Jag skulle också väldigt gärna vilja ha receptet på denna rätt! Har du möjligtvis fått receptet av din syster?

1:54 PM  

Post a Comment

<< Home