
Vi tillbringar kvällen på balkongen. De flesta på vår gård sitter på sina balkonger och äter idag. Tyvärr kan jag inte se vad de har på sina tallrikar, men jag hör att de skrattar på skånska. (Och kändisgrannen, som är mer aktuell än nånsin, sitter där mittemot. Han dricker nåt ser jag. Det är vin förstås.) Jag ville äta nåt kallt och gjorde en soppa. Jag valde mellan Karin Franssons fetaostsoppa och Jonas Borsséns melonsoppa med ouzo och fetaost. Eftersom jag har en flaska Pernod som står och skräpar och det skulle vara nåt anissmakande i det senare receptet så valde jag det. Det blev ruskigt gott. Jag tror det här är en rätt som gör sej bäst som förrätt egentligen; det blir nästan för mycket av det goda annars. Det skulle vara lättyoghurt med honungsmelonsmak i, men sån finns nog inte längre så jag tog vanlig lättyoghurt (och mer sötma behövs inte). Jag har gjort några fler pytteändringar i receptet, men i princip är det plankat rakt av.
Melonsoppa med Pernod och feta2 galiameloner
3 dl naturell lättyoghurt
saften av en citron
0,5 dl Pernod (alternativt ouzo eller raki)
2 msk flytande honung
2 msk mild olivolja
salt, nymald peppar
tabasco
Topping: smulad fetaost, tunnskivad salladslök eller purjo, strimlade kalamataoliver
Mixa melonfruktkött med yoghurt, citron, Pernod, honung och olja. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Strö över fetaost, lök och oliver.
7 Comments:
Jag funderar på att göra någon sorts sockermelonssoppa, alltså blanda lite olika sockermeloner (honung- och gaia kanske) och så äta.
De senaste dagarna har jag levt på smoothies och pastasallad.
Ja, värmen gör att man vill äta kallt. Hur fixar du denna hetta?
Minns att jag mixade honungsmelon och gurka en gång. Det blev friskt (men tyvärr inte speciellt gott).
Låter spännande, jag köpte en flaska pernod just för matlagning, men har ännu inte använt den. Det är kanske dags nu!
Jag har alltid Pernod hemma för matlagning och mest väl kommer den till pass i min bondbönevälling.
Kristina, mitt allra mest lyckade Pernod-experiment var nog en skvätt i fisksoppan.
Göran, jag är jättenyfiken på din bondbönevälling - den ska skrivas ut. Det är väl snart säsong för bondbönor.
Vad god soppan låter. Raskt ska jag leta reda på min pernod som xå står och skräpar. Nu blev jag nyfiken på vilken kändisgranne du har. Jag har en som jag ser på TV då och då. =)
Kinna, du får komma hit och titta (så kan vi skvallra om våra kändisgrannar)!
Post a Comment
<< Home