Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, March 31, 2007

Fula men goda

Förra gången vi åt temaki hade vi en halvjapan som guide. Den här gången blev noribladen med sin fyllning (sushiris, räkor, strimlade morötter, wasabi osv) inte så tjusiga som de kan bli. Faktiskt så blev de bara fulare och sen ännu fulare. Se makens variant ovan som mest liknar korv med bröd. Jag skippade till 0ch med det sega och trista algbladet helt och åt med kniv och gaffel efter ett tag. Vi drack sake ur små kinesiska äggkoppar och jag fick skratta lite efter en usel dag. (Dottern hade bara skrikit och sonen undrade varför jag var arg hela tiden. Det är svårt att vara en god tvåbarnsmor emellanåt.)

Jag har med visst avund och mycket nyfikenhet följt gittogethern häromdagen. Ni verkar ha haft kul. Läs vackraste beskrivningen av hur K:s socialistiska salami väckte minnen hos Göran.

4 Comments:

Blogger Karin said...

Läste artikeln om Niklas bok i sydsvenskan i morse

7:54 AM  
Blogger Mary Lady Luck said...

Det ser supersmaskens ut ändå :)

10:25 AM  
Blogger Jessica said...

sake ordnar upp det mesta :). Har dotterns magknip gett med sig lite?

1:08 PM  
Blogger Jessica said...

när jag tänkte efter lite så finns det en kaka som heter fula men goda, brutto ma buoni, eller nåt ditåt.

8:40 AM  

Post a Comment

<< Home