Banankaka med nötter
Av kaka blir dottern lugn och glad. Banankaka är väl helt otrendigt, men det skiter jag i. Det här receptet innehåller både banan, morot och nötter och man kan åtminstone inbilla sej att kakan är en gnutta nyttig. God är den i alla fall.
Banan- och nötkaka, en ganska liten
25 g smör
0,25 dl rapsolja
0,75 dl socker (gärna en mörkare sort)
1 banan
2 äggvitor, uppvispade
2 dl mjöl (vete-, graham- eller dinkel-)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 morot, finriven
50 g valnötter (alternativt andra nötter eller solrosfrön), mixade
lite smör och något att bröa formen med
Rör ihop smör, olja och socker i en bunke. Mosa bananen och rör i den. Ta i lite i taget av äggvitorna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Tillsätt morotsriv och valnötshack. Rör ihop alltsammans och bred ut i en avlång enlitersform. Grädda 30 minuter i 175 grader.
Banan- och nötkaka, en ganska liten
25 g smör
0,25 dl rapsolja
0,75 dl socker (gärna en mörkare sort)
1 banan
2 äggvitor, uppvispade
2 dl mjöl (vete-, graham- eller dinkel-)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 morot, finriven
50 g valnötter (alternativt andra nötter eller solrosfrön), mixade
lite smör och något att bröa formen med
Rör ihop smör, olja och socker i en bunke. Mosa bananen och rör i den. Ta i lite i taget av äggvitorna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Tillsätt morotsriv och valnötshack. Rör ihop alltsammans och bred ut i en avlång enlitersform. Grädda 30 minuter i 175 grader.
2 Comments:
Dessutom använder du dottern som kakunderlägg ;).
Klart att den är nyttig! Och brunt socker måste ju vara ungefär som fullkorn?
Post a Comment
<< Home