Banankaka med nötter
Banan- och nötkaka, en ganska liten
25 g smör
0,25 dl rapsolja
0,75 dl socker (gärna en mörkare sort)
1 banan
2 äggvitor, uppvispade
2 dl mjöl (vete-, graham- eller dinkel-)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 morot, finriven
50 g valnötter (alternativt andra nötter eller solrosfrön), mixade
lite smör och något att bröa formen med
Rör ihop smör, olja och socker i en bunke. Mosa bananen och rör i den. Ta i lite i taget av äggvitorna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Tillsätt morotsriv och valnötshack. Rör ihop alltsammans och bred ut i en avlång enlitersform. Grädda 30 minuter i 175 grader.
2 Comments:
Dessutom använder du dottern som kakunderlägg ;).
Klart att den är nyttig! Och brunt socker måste ju vara ungefär som fullkorn?
Post a Comment
<< Home