Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, November 27, 2005

Fem smakupplevelser


Tre dagar i rad har vi varit i leksaksaffären och tittat på den sjungande och dansande tomten. Min son tittar mycket allvarligt och nästan lite räddhågset på den och när han kommer hem dansar han som tomten. Han sjunger inte den gräsliga amerikanska sången, men "tåpptäää, tåpptää". Det är sött. Jag känner att jag håller på att bli lite tomtefixerad, allt för att sonen ska vara lycklig.

Här är fem smakupplevelser från förr. De är inte utvalda efter hur goda de egentligen var, utan mer efter hur mycket jag tänker på dem (vilket inte minst den sista visar eftersom jag inte ens kommer ihåg vad jag åt...)

1. Kronärtskockor med smör
Jag blev chockad första gången jag åt färska kronärtskockor. Det smakade konstigt och gott på samma gång. Enligt mej är kronärtskockan världens vackraste och mest sensuella grönsak.

2. Skaldjursstuvning i vitlöksbröd
Precis som kronärtskockorna åt jag denna rätt hos kompis Sofie någon gång på åttiotalet. Hon och jag försökte återskapa den för ett par veckor sedan (se fotot) och det blev smarrigt och vansinnigt onyttigt (mycket vitlökssmör!).

3. Chug
Min exexexexpojkvän har rötter i Jemen och hans mamma gjorde en chilipasta som jag tänker på dagligen. Den är sagolik och vass; tar man för mycket blir man totalt tungdöv. Förutom chili tror jag den bl a innehåller vitlök, kardemumma och korianderblad.

4. Lammsteken vid reningsdammarna
När jag och min man flyttade till Lund cyklade vi en dag och letade efter Rinnebäcken som fanns på kartan, men inte i vår verklighet. Däremot hittade vi en vacker äng precis framför reningsdammarna. Där la vi vår filt, tände engångsgrillen och åt det godaste lamm jag någonsin ätit.

5. Milton i Aten
Milton var ett snäpp bättre än de andra turistrestaurangerna. Mannen och jag åt oss genom hela menyn för att prova ut det allra bästa till bröllopsmiddagen. Hela personalen var oerhört engagerad i att vi skulle gifta oss (men de tyckte lite synd om oss, tror jag, för att vi inte hade släkt och vänner med). Just nu tvekar jag faktiskt - blev det lammet med aubergine-nånting eller fisken med kanelstången och den gula såsen?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

9:19 PM  

Post a Comment

<< Home