Linas coleslaw med blåmögelost
Det har varit en ovanligt trevlig Lina-vecka. Först tänkte jag att allt var mej alltför bekant, "den där kycklingfilén med sina sauterade grönsaker", och "så typiskt Lina med ugnsgrönsaker och kikärtskräm" och "varför är det alltid vit fisk" (om det currydoftande folieknytet). Men när jag väl lagat rätterna var jag nöjd, och det brukar jag ju bli. Till hamburgaren skulle man göra en vitkålssallad med mögelost och äpple som jag blev extra förtjust i. Ungefär såhär:
Linas bluecheese-coleslaw
400 g vitkål
2 äpplen
0,5 dl creme fraiche
0,5 msk vitvinsvinäger
100 g ädelost
lite salt och nymald peppar
Strimla vitkålen fint. Mosa ihop creme fraiche, vinäger och smulad ädelost. Skala och riv äpplena, blanda dem med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i vitkålen.
Linas bluecheese-coleslaw
400 g vitkål
2 äpplen
0,5 dl creme fraiche
0,5 msk vitvinsvinäger
100 g ädelost
lite salt och nymald peppar
Strimla vitkålen fint. Mosa ihop creme fraiche, vinäger och smulad ädelost. Skala och riv äpplena, blanda dem med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i vitkålen.
1 Comments:
Det lyder meget godt, Viktoria!
Post a Comment
<< Home