Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, June 19, 2010

Linas coleslaw med blåmögelost

Det har varit en ovanligt trevlig Lina-vecka. Först tänkte jag att allt var mej alltför bekant, "den där kycklingfilén med sina sauterade grönsaker", och "så typiskt Lina med ugnsgrönsaker och kikärtskräm" och "varför är det alltid vit fisk" (om det currydoftande folieknytet). Men när jag väl lagat rätterna var jag nöjd, och det brukar jag ju bli. Till hamburgaren skulle man göra en vitkålssallad med mögelost och äpple som jag blev extra förtjust i. Ungefär såhär:

Linas bluecheese-coleslaw

400 g vitkål
2 äpplen
0,5 dl creme fraiche
0,5 msk vitvinsvinäger
100 g ädelost
lite salt och nymald peppar

Strimla vitkålen fint. Mosa ihop creme fraiche, vinäger och smulad ädelost. Skala och riv äpplena, blanda dem med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i vitkålen.

1 Comments:

Blogger Pille said...

Det lyder meget godt, Viktoria!

11:56 AM  

Post a Comment

<< Home