Tillbaka med en pekingsoppa!
En dag som den här är det skönt att vakna och inte vara bakis. Och att bli bjuden på rulltårta i någons berså medan barnen leker och de vita vinterarmarna får en gnutta sol.
Barnen gillar "kinamat" mest av allt. Pekingsoppan som vi gjorde till lunch var poppis. Vi åt tunnbrödsrullar till, och maken och jag hade finstrimlade korianderblad i våra sopptallrikar.
Pekingsoppa, 4 port
12 dl vatten
3 msk flytande kycklingfond + 1 msk av Renée Voltaires lantbuljong (= motsvarande sammanlagt 3 buljongtärningar)
2-3 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 burk bambuskott
1 tsk tomatpuré
1 msk socker
1 tsk sambal oelek
3 krm ättikssprit
1 msk potatismjöl
Koka upp vatten med fond/buljong. Tärna kycklingen och låt den koka i buljongen cirka 5 minuter. Skiva champinjoner, finstrimla purjolök och paprika. Tillsätt alltsammans med bambuskott och tomatpuré och koka 10 minuter. Smaka av med socker, sambal, ättikssprit och ev lite svartpeppar. Tag grytan från värmen och rör i potatismjöl blandat med kallt vatten. Låt soppan koka upp.
Tillägg 16/5-10:
Mina vänner som bott i Kina (de med rulltårtan och bersån ovan) har provat receptet och tyckte inte att det smakade tillräckligt autentiskt (inte surt nog mm)! Förhoppningsvis får jag deras recept och delar i så fall med mej!
Barnen gillar "kinamat" mest av allt. Pekingsoppan som vi gjorde till lunch var poppis. Vi åt tunnbrödsrullar till, och maken och jag hade finstrimlade korianderblad i våra sopptallrikar.
Pekingsoppa, 4 port
12 dl vatten
3 msk flytande kycklingfond + 1 msk av Renée Voltaires lantbuljong (= motsvarande sammanlagt 3 buljongtärningar)
2-3 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 burk bambuskott
1 tsk tomatpuré
1 msk socker
1 tsk sambal oelek
3 krm ättikssprit
1 msk potatismjöl
Koka upp vatten med fond/buljong. Tärna kycklingen och låt den koka i buljongen cirka 5 minuter. Skiva champinjoner, finstrimla purjolök och paprika. Tillsätt alltsammans med bambuskott och tomatpuré och koka 10 minuter. Smaka av med socker, sambal, ättikssprit och ev lite svartpeppar. Tag grytan från värmen och rör i potatismjöl blandat med kallt vatten. Låt soppan koka upp.
Tillägg 16/5-10:
Mina vänner som bott i Kina (de med rulltårtan och bersån ovan) har provat receptet och tyckte inte att det smakade tillräckligt autentiskt (inte surt nog mm)! Förhoppningsvis får jag deras recept och delar i så fall med mej!
5 Comments:
Hej Viktoria! Det var ett tag sedan! Hoppas allt är bra med dig och familjen.Och pekingsoppan - den verkar god. kanske får lägga till den i soppkön efter nässlorna?
Välkommen Anna! Ja, jag har haft fullt upp och det blev en liten bloggpaus, men nu är jag nog tillbaka igen. Hann se lite snabbt att du skrivit en massa spännande!
Kul att ha dig tillbaka! :-) Pekingsoppa låter spännande, och gott. Hoppas allt är fint med dig!
Välkommen tillbaka
Välkommen tillbaka!
Hemlagad pekingsoppa - spännande.
Tycker fröken Dill
Post a Comment
<< Home