Sydfranska utflyktsmackor med tonfisk
Pan bagna - så som jag gjorde dem, 4 st
4 portionssurdegsbaguetter
4 portionssurdegsbaguetter
4 msk olivolja
4 msk sherryvinäger
1 vitlöksklyfta
1 burk tonfisk i vatten
3 sardeller, finhackade
1 burk tonfisk i vatten
3 sardeller, finhackade
salt, nymald peppar
skivad tomat
en bit gurka, tärnad smått
en halv rödlök, fint skivad
skivad tomat
en bit gurka, tärnad smått
en halv rödlök, fint skivad
Dela bröden på mitten (men inte helt genom). Gröp ut lite av inkråmet. Blanda olja, vinäger och pressad vitlök och droppa dressingen inuti bröden. Rör ihop tonfisk och sardeller och fördela i bröden, lägg tomat, gurka och rödlök ovanpå. Salta och peppra. Plasta in bröden och låt dem sogga till sej åtminstone ett par timmar i kylskåpet.
4 Comments:
Vilken frestande utflyktsmacka! Blir sugen både på den och på utflykt. Fint att sommaren ligger runt hörnet, utflykt är det bästa jag vet.
Å, just såna har jag LÄNGTAT efter! Hoppas det blir utflyktsväder snart igen.
Hälsningar från fröken Dill
Jisses såna fina mackor! :D
Pan bagna verkar vara the shit för sommarens utflykter.
Supergott! Jag har också gjort dem flera gånger sedan 10-årsjubileét! Redan en favorit och perfekt i ryggsäcken på utflykten!
/Marie
Post a Comment
<< Home