Musselfakulteten
Det var lite kallt för att vara maj. Jag och flickorna i bokcirkeln tillbringade helgen i ett hus vid stranden. Inte pratade vi så mycket om böcker och inte såg vi I shot Andy Warhol (vilket vi planerat efter att ha läst Drömfakulteten). Men vi lagade mycket mat tillsammans, pratade och drack vin. Gott och fint nog.
Huvudrätten stod jag för. Det kunde gått helt åt pipsvängen för av misstag hade jag stängt påsen till musslorna och en hel del gick tyvärr bort... Av dem som blev kvar gjorde jag två sorters musslor, potatis- och rödbetsfrittar med ärtskott, chipotlemajonnäs, vitt surdegsbröd.
De syrliga hallonen gjorde tiramisun ännu bättre.
(Fortsättning följer.)
3 Comments:
Låter som en härlig helg. Lyckliga vänner som fick äta så goda musslor lagade av musselreceptexperten!
Måste själv äta lite mer goda mollusker innan säsongen är slut...
Hälsar fröken Dill
Ser mysigt men kallt ut! Hoppas det blir fler turer och att man inte behöver vänta på 20-årsjubiléum....
Hälsar bokflickan Eva som tyvärr inte kunde vara med
Eva, det var tråkigt du inte kunde vara med! Nä, inte väntar vi 10 år till innan vi hittar på nåt kul (förutom de vanliga bokträffarna då)!
Post a Comment
<< Home