Pilgrimsmussla får nya vänner
Pilgrimsmusslorna då, de piffade till den annars småpräktiga menyn. De är superlätta att göra och receptidén kommer från Nigella (Nigella express). Såhär gjorde jag:
Pilgrimsmusslor och chorizo, 4-6 förrättsportioner?
ca 200 g rå chorizo
300 g pilgrimsmusslor
saften från en halv citron
finhackad persilja
Skär korven i tunna skivor (ca 3 mm). Stek i stekpanna, lägg korven åt sidan - men kasta inte bort fettet som runnit ut! Stek pilgrimsmusslorna i chilifettet från korven, 2 minuter per sida kan vara lagom. Lägg tillbaka korven i pannan, häll på citronsaften och värm några sekunder. Sprinkla över persilja och ät på direkten.
6 Comments:
Rökig linssallad låter intressant! Är det linssallad med liquid smoke eller är det mer avancerat än så? Recept?
Det är precis så avancerat som du gissade... Jag kokade små svarta linser med soja och lite liquid smoke, la dem i en dijonsenapsmarinad, blandade med oreganoblad, stora bitar tomater och finhackad rödlök. Sen smakade jag av med salt och peppar - inte svårare än så!
Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!
Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!
Mvh
Mardin
Helena, med dijonsenapsmarinad menar jag egentligen en god olivoljevinägrett med ett par teskedar dijonsenap!
Det låter superbt! Tack!
Jag känner på mig att zucchiniplättarna kommer att bli mina torsdagspannkakor ikväll. :)
Trevlig solig dag Viktoria!
Post a Comment
<< Home