Chokladmousse med hasselnötslikör
Chokladmousse med hasselnötslikör, 6 port
150 g marshmallows
50 g smör
250 g mörk chokad, minst 70% kakao
60 ml hett vatten
knappt 3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 msk Frangelico (italiensk hasselnötslikör) eller nån annan god likör
Värm marshmallows, smör, choklad (bruten i bitar) och det varma vattnet i en kastrull på svag värme. Rör då och då. Låt det smälta och sedan svalna en aning. Vispa grädden med vaniljsockret. Vik försiktigt ihop chokladsmeten med gräddsmeten och tillsätt även likören. Häll upp i 6 fina glas (ca 125 ml). Kyl moussen tills den ska ätas.
5 Comments:
Låter hemskt ;), men alldeles alldeles underbart :). Jag har fastnat för choklad med apelsinsmak fast jag borde äta på riktigt först så den ligger på is men choklad botar det mesta.
Visst låter det hemskt, men alldeles alldeles underbart... Apelsinchoklad fungerar nog bra (men hoppa likören då). Marshmallowfuskeriet är förresten läskigt men ersätter både socker och gelatin lysande.
Jag tror också på att choklad åtminstone lindrar det mesta. Framför allt så. Man kan äta chokladen först och ha mer ork för maten sen...?
ja gott gott! men den där duken, en sån vill jag också ha! vad fin den är!
Ilva, jag är också förtjust i den där (Åhléns-)duken. Faktiskt så har jag samma sort både i köket och på balkongen, fast olika färg.
Jag gjorde dessa i helgen, supergod!! De försvann så fort att jag glömde fota..
Post a Comment
<< Home