Man ska köpa lår
Citron- och salviakyckling, ca 4 port
1 kg kycklinglår (med ben)
ca 15 salviablad + några till garnering
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 citron, både skal och juice
salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Peta in salviablad, 2-3 stycken, under skinnet på varje kycklinglår. Lägg låren på ett ugnssäkert fat. Blanda olivolja, balsamvinäger, skal och juice från citronen och häll blandningen över kycklingen. Salta och peppra. Ugnsstek cirka 35 minuter eller tills kycklingbitarna är klara.
Naturligtvis har vi picknickat i solen idag. Innan vi gick ut samlade vi ihop lite olika saker från kyl och frys; det hela blev hastigt improviserat. Vi satt sen i Botaniska trädgården och åt mackor med fetaostköttbullar, kaviar och banan. Det var osannolikt gott, nästan de godaste smörgåsar jag ätit... Att äta utomhus är fest.
5 Comments:
Visst är lår överlägsna! Det låter jättegott det här.
Kycklinglår är skitäckliga och feta och fulla av senor, det är därför man inte köper dem. Hälften försvinner bara av att ta bort allt äckligt. Brösten rockar.
Tack för kommentarerna Linda och Cecilia! Och Cecilia: Jag håller inte med dej i sak men i stil!
håller med i stil??
Jag har överdoserat på punschknappar, jag erkänner, men jag kopplar inte...
Jag benar ur kycklinglår när jag orkar och det inte finns kycklinglårfiléer. Filéerna är strålande.
Jag tycker att lår och bröst är bäst mycket för att det är billigt och lätt att hitta bra recept men jag undrar hur jag ska göra med med kryddorna om man tar bort skinet som jag gör när jag lagar mat?
Post a Comment
<< Home