Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, August 14, 2010

Årets kräftskiva

För jag vet inte vilket år i rad hade vi kräftskiva med grannarna i går. Vi satt ute hela långa kvällen och barnen lekte på innergården och sprang in och ut genom lägenheterna. Det är fint med bra grannar. Alla hade med sej egna kräftor och dricka och något ätbart att bjuda på. A hade bakat sitt tjusiga kräftbröd; det fanns också smakrika västerbottenpajer, specialhamburgare till barnen, ostar, snacks och krämig citronpaj till efterrätt. Jag bjöd på sallader.

Det senaste halvåret har jag inte lagat så mycket nytt. Jag återanvänder recept jag lagat och lyckats med tidigare. (Egentligen är jag ju en receptsamlare i första hand och hela den här bloggen är ett uttryck för det intresset.) Ovan: melonsalladen med rostade frön, som jag hade med till kräftskivan.

Och blomkålssalladen med parma och parmesan (och matvetet bortbytt mot linser) - är en matig favorit med mycket smak.

2 Comments:

Anonymous tina said...

Du gör onekligen snäppet mer avancerade sallader än vad jag gör;-)

9:29 AM  
Anonymous Anna B said...

Kul, vi brukar också ha bring-your-own-kräftskiva med våra grannar i byn! I år gjorde jag en svartvinbärs trifle (som jag inte orkade blogga ;) )Kul att se dig häromdagen - det var lite hastigt bara. Men nu börjar ju terminen, så får vi boka in något.

5:49 AM  

Post a Comment

<< Home