Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Monday, April 14, 2008

Mitt intressanta uteliv

Det finns en gräns för hur gott fiskbulle kan bli, jag måste medge det, men marinerad och grillad smakar den helt ok. Pilgrimsmusslor bedömdes som för dyrt och tigerräkorna bortprioriterades av miljöskäl. Så när min man grillade fisk i lördags (inspirerad av Per Morberg) blev det lax, fiskbulle, paprika och champinjoner på spetten. Säsongens första balkongmiddag smakade ljuvligt. Det här är början på nåt nytt, tänkte jag. Vi har plockat några pinnar med små blad på som jag satt i en vas på balkongen och vi har köpt en knallröd balkongduk, en röd balkonglåda och en begagnad träsoffa (hundra spänn!). Här börjar mitt intressanta uteliv.

Såhär gjorde maken fiskspetten och glasnudlarna därtill:

Makens fiskspett

2 portionsbitar lax, tärnade
en burk fiskbullar i buljong, avrunna
1 orange paprika, skuren i bitar
8 stora champinjoner, halverade

Marinad:
3 finhackade vitlöksklyftor
en halv kruka koriander, hackad
olivolja
saften från en halv lime
dragon
salt, nymald peppar

Blanda marinaden och lägg fisk, fiskbullar, paprika och svamp däri ett tag. Grilla alltsammans och trä sedan sakerna på spett, om du tycker det ser fint ut.

Till spetten åt vi glasnudlar blandade med pressad lime, koriander, en rejäl näve grovhackade cashewnötter (samt salt och peppar, förstås).

8 Comments:

Blogger solans.blogg.se said...

Vad gott det låter. Tänk vad man kan göra med fiskbullar. Detta måste jag testa. Tack för tipset. Ha det gott. // Solan

1:48 AM  
Blogger Emma said...

Trevligt att ni kan börja grilla ute. Vilket bra tips förresten, det måste jag prova i sommar.

5:42 AM  
Blogger Lagers tabberas said...

Ria Wägner skrev i en bok som kom i början av 50 talet om fiskbullar. Det hon mest reagerade på var inte smaken, som hon estmerade, utan formen. Hon hade hakat upp sig på den stansade (eller snarare gjutna) formen så pass att hon föreslår i boken att man nska klippa bullarna rytmiskt eller gömma dem i en gratäng.

3:14 AM  
Blogger Tina said...

nämen! vad lustigt, jag har aldrig hört talas om någon som kommit på tanken att grilla fiskbullar :) det är nästan så att jag tror att jag inte kommer kunna låta bli att prova, fast jag inte gillar fiskbullar egentligen. barnvänligt? vuxenvänligt?

12:36 PM  
Blogger Tina said...

This comment has been removed by the author.

12:38 PM  
Blogger Viktoria said...

Tja, fiskbullar är både bleka, rätt smaklösa och dessutom håller jag med Ria Wägner vad det gäller den klonade formen - trist!

Tina, allt blir godare med grillränder och god marinad. Mycket barnvänliga spett.

12:08 AM  
Blogger Lagers tabberas said...

I Asienbutiken finns thailändska fiskbullar som är hårdare, tåligare och nsom smakar mer fisk. Vi har dem i soppa eller grillar på spett.

12:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

9:07 PM  

Post a Comment

<< Home