Trassel i huvudet + en vegetarisk rätt
Rostade rotfrukter, kikärter och avokadokräm med roquefort
3 stora fasta potatisar, skalade och klyftade
2 morötter, skalade och skurna i bitar
2 palsternackor, skalade och skurna i bitar
2 dl kokta kikärter
7 torkade aprikoser, strimlade
1 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
salt, nymald svartpeppar
0,5 dl olivolja
0,5 dl rostade cashewnötter
avokadokräm med roquefort:
1 dl yoghurt, valfri fetthalt
50 g roquefort (eller mer om du väljer en mindre smakstark mögelost)
2 lagom mogna avokador
2 msk pressad citron
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatis, morötter, palsternacka, kikärter och aprikoser i en stor ugnsfast form. Krydda med oregano, spiskummin, salt och peppar. Ringla över oljan och blanda alltsammans väl. Rosta i ugnen cirka 25 minuter, höj ugnsvärmen i slutet av tiden om du vill ha mer knaperbrända potatisar. Strössla över cashewnötterna.
Mixa alla ingredienser till avokadokrämen (det är finast om den blir riktigt slät). Servera med babyspenat, ruccola eller några andra gröna blad.
1 Comments:
Oh, det lät gott! Jag gillar ugnsrostade rotsaker och avokadokrämen kan ju inte vara fel! Det får jag försöka klämma in i min vegetariska vecka som pågår just nu.
/Camilla
Post a Comment
<< Home