Rosmarinscones
Det var när jag var på Tekulturen med bokcirkeln som jag påmindes om hur trevligt det är med scones - de är varma, luktar gott, snabba att göra i ordning, en aning nyttigare än kakor. I morse gjorde jag min variant med dinkel och rosmarin.
Rosmarinscones, 2 st (dubblera gärna satsen!)
2 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk rosmarin, mortlad
50 g smör
1,5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Nyp in smöret och rör sedan ihop allt snabbt med yoghurten. Dela degen i två delar och platta ut på bakplåtspapper. Grädda i cirka 10 minuter, tills brödet blir vackert brunt i kanterna och luktar gott.
Rosmarinscones, 2 st (dubblera gärna satsen!)
2 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk rosmarin, mortlad
50 g smör
1,5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Nyp in smöret och rör sedan ihop allt snabbt med yoghurten. Dela degen i två delar och platta ut på bakplåtspapper. Grädda i cirka 10 minuter, tills brödet blir vackert brunt i kanterna och luktar gott.
1 Comments:
Håller med scones är gott! Kul med rosmarin i, jag glömmer som bort att det går krydda sconsen med. Brukar bara äta de precis som de är.
Post a Comment
<< Home