Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Saturday, January 26, 2008

Rosmarinscones

Det var när jag var på Tekulturen med bokcirkeln som jag påmindes om hur trevligt det är med scones - de är varma, luktar gott, snabba att göra i ordning, en aning nyttigare än kakor. I morse gjorde jag min variant med dinkel och rosmarin.

Rosmarinscones, 2 st (dubblera gärna satsen!)

2 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk rosmarin, mortlad
50 g smör
1,5 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Nyp in smöret och rör sedan ihop allt snabbt med yoghurten. Dela degen i två delar och platta ut på bakplåtspapper. Grädda i cirka 10 minuter, tills brödet blir vackert brunt i kanterna och luktar gott.

1 Comments:

Blogger Emma said...

Håller med scones är gott! Kul med rosmarin i, jag glömmer som bort att det går krydda sconsen med. Brukar bara äta de precis som de är.

8:19 AM  

Post a Comment

<< Home