Tinas fiskgratäng
Dagens lunch blev en smart fiskgratäng från "Tinas kök - nya recept och tips från SVTs program mat". I stället för torsk valde jag pangasius. Jag tycker att det är en god fisk som dessutom har en fast och fin konsistens.
Snabb fiskgratäng med burkhummersoppa (Tina Nordström), 4 port
800 g torskfiléer (eller pangasius t ex)
1 paket bacon, finstrimlad
2 gula lökar, skuren i tunna klyftor
1 squash, skivad
1 fänkålsstånd, skivat
3 vitlöksklyftor, skivade
0,5-1 citron, pressad
salt och nymald peppar
hummersås:
0,5 dl dill
2,5 dl färdig hummersoppa
ev vatten eller mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs bacon och lök. Tillsätt squash, fänkål och vitlök och låt fräsa en stund till. Salta och peppra lätt. Fördela grönsaksröran i en ugnssäker form. Lägg fisken ovanpå. Pressa över citron, salta och peppra lite till. Klipp dillen och blanda med hummersoppan. Om soppan är för tjock eller koncentrerad kan den spädas med vatten eller mjölk. Smaka av. Häll såsen över fisken. Gratinera i 20-25 minuter. Servera med pressad potatis (och gröna ärter).
Tänka-tänka-tänka. Nu måste jag fundera vidare på om jag glömt nåt, nån julklapp eller så. Eller man kanske borde tvätta nåt för hand.
God jul allihop!
5 Comments:
God och vilsam jul önskar jag dig!
Hälsa din pappa att jag lider med honom, prinskorv måste man ju ha på julbordet!!!!
God jul! :-)
Jag är verkligen inte den som väljer korv i något sammanhang men häromveckan fick jag några prinskorvar på älgkött ( vet inte hur stor andel) som mina föräldrar hade köpt på Trolle Ljungby. Jättegoda!
Ha en bra jul allesammans!
Ser väldigt gott ut. Jag testade Pangasius på en restaurang en gång och blev väldigt besviken, sedan dess har jag inte vågat mig på det igen, brukar välja sej, hoki eller kolja istället.
God Jul Viktoria!
Post a Comment
<< Home