Karins saffransrisottokakor
Saffransrisottokakor med russin och auberginer
risotto:
1 dl risottoris
1 gul lök, finhackad
en påse saffran
2 msk olja
7,5 dl hönsbuljong (varm)
1 dl vitt vin
50 g riven cheddar (jag tog parmesan)
Fräs ris, lök och saffran i oljan. Häll på lite av buljongen och låt den koka in. Tillsätt vin och buljong decilitervis och rör ofta. När vätskan är slut och riskärnan fortfarande har motstånd kvar är risotton färdig. Rör ner osten.
fyllning:
1 aubergine
rapsolja till stekning
3 msk russin (jag använde gröna för de är så goda)
1 tsk socker
1 krm malen kanel
3 msk hackad persilja
0,5 tsk torkad rosmarin
salt, nymald peppar
2 ägg
Tärna auberginen i cirka 1 x 1 centimeter, salta och låt stå en halvtimma. Sila av saltet och krama ut vätskan. Värm oljan och stek auberginetärningarna. Tillsätt russin, socker, kanel, persilja och rosmarin när auberginen fått fin färg. Rör om och akta så att blandningen inte bränns. Rör ihop den stekta auberginen med saffransrisotton. Smaka av med salt och peppar och blanda sedan ner äggen. Forma fina kakor och låt dem stelna i kylen en timma. Hetta upp rapsolja och stek biffarna.
Karin Fransson serverar sina risottokakor med pepparkakskryddad kycklingrulle, glöggkaramelliserade svartrötter, kanel- och svartvinbärsbakade fikon samt frenchtoast med fikonmarmelad. Det låter ju som något man skulle vilja bli bjuden på. Vi hade tunnskivad parmaskinka och morotsstavar till...
En gammal kompis undrade förresten över om jag har recept på bananmarmelad med anis. Öh, inte direkt - har nån av er? (Jag har inte börjat leta än, men om nån har ett bra tips eller egna erfarenheter av bananmarmelad så tar jag tacksamt emot det.)
0 Comments:
Post a Comment
<< Home