Mitt italienska arv
Igår var vi hemma hos en ex-arbetskamrat i Helsingborg. Hon lagar alltid jäkligt gott. Hon hade testat några italienska rätter som hon inte lagat förut och det blev fantastiskt gott, alltihop. "Med dej vågar jag misslyckas, till andra bjuder jag rätter som jag lagat förut. Ta det som en komplimang." Jo, jag förstår hur hon menar, tror jag. Jag är nyfiken och tycker om det mesta som är väl lagat. Man kan tolka det annorlunda också...
Det fanns alldeles nybakat bröd - Leilas tortano (bröd med mozzarella, oliver och parmaskinka), ricottafyllda körsbärstomater, fina färskpotatisar, honungsstekt fläskfilé, bönsallad och en spännande sallad med nykokta musslor i. Och efterrätten var fullständigt ljuvlig, recept och bild kommer senare.
1 Comments:
Det skall bli kul att se vad du gòr, det finns så himla mycket maträtter att jag aldrig tröttnar!Jättekul med din mosters italienska kokböcker, vadheter de, de kanske är kända!
Post a Comment
<< Home