Fjäskiga skorpor
Jag har lånat Mia Öhrns fina "Klassiska kakor på nytt vis" på biblioteket. Än så länge är det bara limeskorporna med aprikoser och vit choklad jag bakat. De smakar som namnet antyder, och jag förstår inte varför jag tänker kokos när jag äter dem. Kanske jag associerar lime med kokos. De är spröda, nästan för spröda; jag vill doppa stenhårda skorpor i kaffet. De är söta, men för vit chokladsockersöta. De är för bra, de fjäskar och jag kommer inte att göra dem igen.
3 Comments:
Jag bakade kakorna med gelehallon och tog med till jobbet (när jag fortfarande jobbade). När jag fick ÄNNU en kommentar om att det liknande kvinnliga behag så fick jag ett utbrott och sa att antingen äter ni och håller klaffen eller så tar jag hem dom igen!
Man kan variera dom kakorna med annat gelegodis - och de är godis. Jag har gjort dem med gröna gelegrodor bland annat.
Dom åt förresten. Inte ett pip till om eventuella liknelser ;).
Fjäskiga skorpor låter inget vidare. Håller helt med om önskemålet hårda skorpor. Många är alldeles för spröda och luftiga. Tacka vet jag mormors som tålde både återkommande och långvarig doppning :-)
Post a Comment
<< Home