Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, July 01, 2007

Fjäskiga skorpor

Jag har lånat Mia Öhrns fina "Klassiska kakor på nytt vis" på biblioteket. Än så länge är det bara limeskorporna med aprikoser och vit choklad jag bakat. De smakar som namnet antyder, och jag förstår inte varför jag tänker kokos när jag äter dem. Kanske jag associerar lime med kokos. De är spröda, nästan för spröda; jag vill doppa stenhårda skorpor i kaffet. De är söta, men för vit chokladsockersöta. De är för bra, de fjäskar och jag kommer inte att göra dem igen.

3 Comments:

Blogger Jessica said...

Jag bakade kakorna med gelehallon och tog med till jobbet (när jag fortfarande jobbade). När jag fick ÄNNU en kommentar om att det liknande kvinnliga behag så fick jag ett utbrott och sa att antingen äter ni och håller klaffen eller så tar jag hem dom igen!
Man kan variera dom kakorna med annat gelegodis - och de är godis. Jag har gjort dem med gröna gelegrodor bland annat.

10:32 PM  
Blogger Jessica said...

Dom åt förresten. Inte ett pip till om eventuella liknelser ;).

10:33 PM  
Blogger Lallamen said...

Fjäskiga skorpor låter inget vidare. Håller helt med om önskemålet hårda skorpor. Många är alldeles för spröda och luftiga. Tacka vet jag mormors som tålde både återkommande och långvarig doppning :-)

3:39 PM  

Post a Comment

<< Home