Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Monday, January 30, 2006

Indiska fiskbullar

Efter min göteborgshelg är jag utvilad, nyklippt och har bl a en klänning med gröna svanar. Det var mysigt att återse familjen, men sonen har blivit väldigt pappig den senaste månaden och nu får jag inte ens lägga honom längre. På något sätt känns det otacksamt. Har han glömt att jag var hemma och ammade honom nästan ett helt år? Eller är detta bara en fas i hans utveckling? Jag väljer att tro på det senare alternativet, annars får jag känslan av att jag är en dålig mamma.

Bra vardagsmat kan vara svår att få till om den ska vara både god, nyttig, och lite spännande. Kvällens fiskbullar är inspirerade av ett recept från februarinumret av det engelska matmagasinet Good Food. De är gjorda på lax, men nästa gång ska jag prova nån vit fisk.

Rosa fiskbullar i indisk linssås, 4 port

2 skivor vitt bröd
450 g lax, skuren i bitar
1 äggvita
0,5 tsk salt
nymald svartpeppar
1 msk rapsolja

Linssås:
2 msk indisk currypasta (jag valde tikka masala)
1 liten gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
500 g passerade tomater
0,5 dl röda linser

Kör brödet till smulor i matberedare och lägg dem åt sidan. Grovhacka sedan laxen i matberedaren. Tillsätt brödsmulor och äggvita och kör tills allt blir en tjock färs. Salt och peppra. Gör 12-15 bollar och ställ kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan till fiskbullarna i en stekpanna och stek dem 1-2 minuter eller tills de får fin färg. Lägg över dem i en ugnsfast form och baka i ugnen 10-15 minuter till.

Värm oljan till såsen i en panna, tillsätt currypasta och lök och stek i cirka 5 minuter. Häll i tomater och linser och låt koka ihop 20 minuter eller längre. Fyll på med mer vatten om det behövs. Tillsätt chili, vitlök eller mer currypasta om du vill ha en hetare rätt. Rör i fiskbullarna när du smakat av.

6 Comments:

Blogger Ilva said...

Fas i utvecklingen. Du skulle vara en dalig mamma om du inte lat honom vara pappig...
det later gott!

1:20 AM  
Blogger Annette said...

Låter som ett spännande recept - utan grädde i fisksmeten för en gångs skull!
Njut så länge sonen är klistrad på pappan. Det går över. Min fyraåring är ett veritabelt mammaplåster, och det är rätt tröttsamt.

Vi vill se klänningen!

1:40 AM  
Blogger M said...

Ah....tyckte att du såg annorlunda ut men kunde inte sätta fingret på vad du hade förändrat! Skulle ha gissat på håret, men hann inte prata med dig efter "mötet" idag då jag satt och funderade på vad du hade gjort. :)

12:03 PM  
Blogger Viktoria said...

Ja, naturligtvis ska jag tillåta sonen vara pappig och försöka njuta... Men igår bad jag faktiskt maken gå till jobbet på kvällen och sonen somnade fint hos mej. Det var gott för mammasjälvförtroendet!

Annette: Fiskreceptet är inget märkvärdigt alls, men helt ok. Jag försöker medvetet att inte använda så mycket grädde. Och klänningen kanske du får en skymt av snart!

Maria: Ja, du hörde ju historien om infallet att skaffa hockeyfrilla. Men jag ser ju ut som vanligt (nästan), inte alls lika häftig som frisören...

12:00 PM  
Blogger Ilva said...

Du har fatt en utmaning pa min blogg, do as you please!

2:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

9:18 PM  

Post a Comment

<< Home