Nyårsmiddag
Det blev en nyårsafton i lugnets tecken. Sonen har hög feber och vill bli buren. Trots visst elände gjorde vi en fantastisk (och enkel) middag i går kväll. Jag gjorde förrätt och maken huvudrätt. Och efterrätten gjorde liksom sej själv; vi köpte glass.
Förrätt: Tunnskivad färsk tonfisk med basilikavinägrett och rostade pinjekärnor
Huvudrätt: Hummer, rotfruktssymfoni (rödbeta, palsternacka, morot, schalottenlök) med kryddpeppar och vitlök, crème fraiche och vitlöksbröd
Efterrätt: Chokladglass (Häagen-Dazs Chocolate Cherry Brownie)
3 Comments:
Mums.. Det ser smarrigt ut..
Gott nytt år..
Mmmm, ser jättegott ut, alltihop :o)
Tack för fina kommentarer!
Annette: Tonfisken var busenkel. Jag frös ner en liten bit så att den framför allt blir lätt skära halvfrusen. Vår tonfisk kostade 40 kr och var perfekt för två, vägde kanske 150 g. Sen mixade jag olivolja, vitvinsvinäger och färsk basilika i matberedaren, tillsatte salt och peppar. Strödde på några rostade pinjenötter. Klart!
Post a Comment
<< Home