Niklas perfekta lax
Niklas perfekta lax med ljummen potatissallad på mitt sätt, 4 port
500-600 g färsk lax
16-20 små färskpotatisar
200 g ostronskivling
1 dl hackad persilja (jag tog hälften dill)
2 msk kapris
2 msk rostade sesamfrön
nymald svartpeppar
salt
2 salladslökar
olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra fisken. Lägg den i en ugnsfast form och kör den i ugn tills innertemperaturen är 55-57 grader.
Medan fisken är i ugnen kokas potatisen i saltat vatten. Dela först potatisarna på hälften. Täck potatisen med lock när det är klar, det är viktigt att den är varm.
Skär svampen i mindre bitar. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rör försiktigt ihop svampen med den heta potatisen. (Svampen "tillagas" av den varma potatisen.)
Blanda en sås av persilja (och eventuellt dill), kapris, sesamfrön, olivolja, peppar och lite salt.
Lägg upp potatisen på ett stort fat och placera fisken på potatisen. Ringla över såsen och toppa med strimlad salladslök.
2 Comments:
Förstår at du backade plastpåsegrejjen, men när man skall laga mat snabbt ute på tur t ex kan det nog vara toppen! :)
Såg inte det här förrens nu.
Jodå, jag har bakat fisk i påsen några gånger.
Resultatet blir en perfekt pocherad portionsbit, helt uten mankemang och disk. Det är bekvämt, det går fort, det blir gott.
RDet är nog bättre för en till två personer än i ett storkök, faktiskt.
Är man feg kan man använda en termometer och hålla vattentemperaturen på 50°, annars kör man på med varmvattenkran (om man inte bor i ett hyreshus med snål värd och låg temperatur.)
Post a Comment
<< Home