Min mans goda revben
Niklas supergoda revben, 4 rejäla portioner
1,2 kg tjocka revben
vatten så det täcker köttet
4-5 hela stjärnanis
4-5 vitlöksklyftor
ett dussin svartpepparkorn
ev örtkrydda
salt
glaze:
2-3 msk rapsolja
2 tsk mörk kinesisk soja
2-3 msk mango chutney
1 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor, rivna
en tumtopp ingefära, riven
salt
peppar
Koka upp vatten till köttet. Tillsätt kryddorna och lägg i köttet. Låt koka i ett par timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. (Eller tänd grillen om det inte regnar!) Blanda till glazen och smaka av. Lägg köttet i en ugnsform och pensla med glaze. Låt stå i ugnen tills köttet får färg, men passa noga. Höj eventuellt värmen till 200 grader om du inte tycker att det går fort nog. Pensla med mer glaze om det finns kvar. Det hela tar ungefär 20-30 minuter.
4 Comments:
Jag blev lite fnissig och har dålig humor....jag hoppas han har sina revben kvar. De ser hur som helst fantastiska ut!
Jag var faktiskt lite fnissig när jag skrev också... Började först på nåt bibliskt med hur Eva skapades ur Adams revben, men det blev för långsökt och lite äckligt...
ok. jag vill ha. nu. lyckliga du!
Jag har visst samma sorts humor, tänkte samma sak som Annamaria redan vid rubriken.
Post a Comment
<< Home