Mormors köttfärslimpa
Mormors köttfärslimpa
700 g blandfärs
1 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
1 ägg
1 dl mjölk
1 msk skorpmjöl
1 hackad röd lök
fyllning:
skånsk senap
ca ett hekto rökt skinka
vällagrad ost
timjan
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienserna till köttfärsen. Fukta ett bakplåtspapper och platta ut köttfärsen där. Bred på senap, lägg på skinkskivor och skivor av lagrad ost. Strö över timjan. Rulla ihop smeten och lägg den i en ugnsform. Sätt en digital termometer på 75 grader, peta in den i limpan och vänta tills den piper (alltså termometern - inte köttfärsen tack och lov, det tar 45-60 minuter).
6 Comments:
Jag har precis avnjutit Mormors biffar med lök. Dessa Mormorar de är något extra!
Jag kommer till Lund på måndag, slöjda på krogen, vore kul att ses
åh vad gott det låter! jag tror aldrig jag gjort köttfärslimpa själv. min pappa gör inbakad köttfärslimpa med tomatsås, parmaskinka och mozarella, det är gott.
Karin, vill du äta middag med oss eller äter du ute med slöjdmänniskorna? (Vi brukar äta vid fem-halv sex.) Eller vill du komma en annan tid?
Jag äter gärna middag hos er. Jag dyker upp strax innan fem. Tack.
Kul att träffas igen!
Välkommen Karin, du vet var jag bor (och du kan kolla på eniro vilket nummer jag har, om det behövs)!
Post a Comment
<< Home