Som en kärleksförklaring till Sara
Jag funderar på att skriva till Sara Begner och berätta hur fin hennes kokbok är. Nästan varje recept är sådär enkelt och grönsaksfullt som jag vill ha min vardag. Men hur ofta skriver man beundrarbrev? Kanske blir världen lite bättre om man gör det? Det här är i alla fall Saras ugnsbakade kyckling med soja och chutney och jag har bara ändrat lite, lite grand.
Saras allt-i-ett-kyckling, 4 port
900 g färska kycklingben
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk mango chutney
1 tsk salt
1 krm peppar
10 potatisar (rätt små)
ca 250 g rotselleri
4 morötter
2 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
2 tomater
0,5 squash
1 dl oliver
1 dl vitt vin
Sätt ugnen på 225 grader. Marinera kycklingbenen i en blandning av citronsaft, pressad vitlök, soja, mango chutney, salt och peppar.
Skär potatisen i klyftor, morötter och rotselleri i bitar. Lägg i en långpanna, salta och peppra, ringla över oljan och strö över rosmarinen. Lägg kycklingbenen ovanpå. Tillaga i ugnen cirka en kvart.
Ta ut formen och tillsätt klyftad tomat, skivad squash och oliver. Häll på vinet. Baka i ugnen 10 minuter till (min kyckling fick nog stå dubbelt så länge).
4 Comments:
Man säger allt för sällan snällheter till de man uppskattar, så det tycker jag absolut du ska göra!
Oj, jag vill verkligen skriva under på den hyllningen/kärleksförklaringen. När man läser kokboken och bläddrar genom recepten och bilderna vill man bara kärleksbomba. Hoppas det inte blir den enda boken, jag hoppas hon har fler recept på lut att delge oss. Jag vill verkligen prova alla recept i boken. Vi ät den ugnsrostade rotsellerin med chevre till en getfiol i helgen. MYCKET uppskattat! Men jag kan inte hitta den kikärtsgryta som du har lagat några (två) gånger? Har jag rätt att den saknas?
Maria, jag skulle ju kunna säga nåt snällt till dej till exempel... Jag saknar dej på jobbet!
Roligt att du också gillar Saras bok, Aidaho! Jag har tittat massor av gånger på just den ugnsrostade rotsellerin med getost - nu måste jag prova den också! Böngrytan (ja, jag använde kikärter och hade den länge, länge i ugnen) saknas. Konstigt, den som blev så god.
Men absolut! Visst ska man skriva "beundrarbrev". Jag håller med Maria ovan och tror som du själv skriver att världen kanske blir lite bättre då. Det kan ju i alla fall inte skada :) Tänk bara vad vi bloggare (matbloggare i alla fall) gör här och hur kul är inte en enda liten kommentar!
Post a Comment
<< Home