Sumakmarinerad lax
Vi har just ätit Lindas sumakmarinerade lax, fast jag satte mina fiskfiléer i ugnen, 250 grader i 10 minuter, i stället för att steka dem. Det hela blev grymt gott och snabblagat med avokado- och gurkbulgur och morotstzatziki. Tyvärr hann jag börja äta innan sonen påminde mej om att ta kort...
Vi åt en liten efterrätt också. Jag vet knappt om jag våga skriva om den. Nästan övermogna bananer brukar jag frysa ner i skalade halvor (efter att jag gick den där veganmatlagningskursen i höstas). Sen låter man dem tina i fem minuter innan man ska äta, kör dem i matberedare tills de får en krämig - liksom glassliknande - konsistens, smakar av med kakao och vaniljsocker. Tro det eller ej, men det är gott.
Vi åt en liten efterrätt också. Jag vet knappt om jag våga skriva om den. Nästan övermogna bananer brukar jag frysa ner i skalade halvor (efter att jag gick den där veganmatlagningskursen i höstas). Sen låter man dem tina i fem minuter innan man ska äta, kör dem i matberedare tills de får en krämig - liksom glassliknande - konsistens, smakar av med kakao och vaniljsocker. Tro det eller ej, men det är gott.
4 Comments:
Gullig son du har!
Glad jag blev att det blev gott! spännande med frysta bananer...
Jag hade två "mogna" bananer som jag raskt slängde in i frysen när jag läste inlägget
Att frysa bananer är jättesmart. Du kan t o m frysa bruna bananer som du inte hunnit äta upp och använda i t ex banankakor.
Post a Comment
<< Home