Uppdatering kastanjemjöl
När jag luktade ner i kastanjemjölspåsen fick jag för mej att det här var något jag smakat förut. Jag gjorde en enkel banankaka med en tredjedel av vetemjölet utbytt mot kastanjevarianten och njöt - jag gillar verkligen den rökiga smaken blandad med banan. Igår packade vi picknick i sonens verktygslåda och satt i Botaniska trädgården och åt Ilvas kastanjefocaccia med pinjenötter och fänkålsfrön (12/1-07), marinerade stora vita bönor och vindruvor. Det söta fänkålssmakande brödet var en upplevelse i sej, men blev ännu godare av att doppas i bönmarinaden. (Mitt bröd blev bara lite för kompakt; jag hade nog för mycket vetemjöl i. Kastanjemjölsdeg ska bli kladdig?)
Så i morse, när jag satte näsan i kastanjemjölspåsen ännu en gång, kände jag direkt vad doften påminde mej om. Barbecuechips. Inte soliga semesterresor i Italien eller kvällsljumma middagar i Spanien. Nåväl, jag har fått mersmak och fina recepttips från er läsare. Snart blir det fler kastanjemjölsexperiment.
1 Comments:
Kastanjemjöl innehåller ju mer fett än "vanligt" mjöl så det kan lätt bli kompakt. Man kan behöva göra av med det rätt fort eller stoppa det i frysen för att det inte ska härskna.
Post a Comment
<< Home