Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Tuesday, May 08, 2007

Det bidde en vante

Jag skulle göra svärmors rårakor med zucchini och äta bacon till, men råkade strimla potatis och zucchini i jansson-strimlor i stället för i den lite mindre varianten. Så efter att ha snabbinventerat kylen blev det en gratäng med fetaost som vi åt med matjessill och grönsallad. På tal om Jansson så smakade det lite så.

Potatis- och zucchinigratäng med fetaost

1 kg potatis
1,5 zucchini
rejält med finklippt gräslök
(ev ett par gula lökar)
200 g grekisk fetaost, smulad
salt, nymald peppar
2 tsk timjan
5 dl Oatley iMat

Strimla potatis och zucchini. Blanda med resten av ingredienserna i en ganska stor form. (Jag skulle lägga till gul lök om jag lagar rätten igen.) Grädda i 200 grader cirka 50 minuter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home