Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Monday, January 29, 2007

Min vackra sumoprinsessa

...har anlänt. Senaste veckan har varit fylld av amningsbestyr och extra omsorger om sonen för att han lättare ska hantera att bli storebror. Den lilla ställer inte till med så mycket väsen. Och vi mår bra allihop. Världen är fortfarande ganska trång runtomkring oss, men nästa vecka börjar maken att jobba och här sitter jag med dotter och brösten.

Tack förresten för alla lyckönskningar! Mina föräldrar hann komma ner och fika flera gånger, men sen gick det i biltjuvsfart (= en enda lång värk!) över kullersten till sjukhuset där dottern föddes en och en halv timma senare. Pust, det gjorde jävligt ont.

Min man ser till att jag får mat. Han lagar oftast godare mat än jag, men följer aldrig recept och skriver inte ner hur han gör. (Därför får ni nöja er med mej.) Igår när båda barnen sov samtidigt gjorde jag en, om jag får säga det själv, mycket god kålpudding. Grundidén kommer från Annas mat (av Anna Bergenström), men jag hade inte tid att trixa med kåldolmar utan förenklade till kålpudding och ändrade en del annat i receptet.

Provencalsk kålpudding, ca 6 port

750 g vitkål
1 msk honung
1 msk soja

Färs:
300 g blandfärs
2 dl färskriven parmesan
1 dl kokt ris
1 msk soja
150 g spenat (frusen, tinad och avrunnen går bra)
0,5 tsk salt
0,25 tsk vitpeppar
0,5 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
500 g krossade tomater

ev lite smält smör att pensla kålpuddingen med

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen i fina bitar och koka dem i 5 minuter. Blanda med honung och soja. Lägg hälften i en ugnsfast form.

Rör ihop ingredienserna till färssmeten, den ska bli ganska lös. Bred ut färsen i formen och lägg resten av kålen ovanpå. Pensla eventuellt med smält smör. Grädda i 40 minuter.

11 Comments:

Blogger Gitto said...

Åh, grattis! Nu vill jag springa hem till Magnus och göra bebisar direkt! :)

5:34 AM  
Blogger Ilva said...

Grattis! Hur kul som helst! Ta hand om er och glöm inte bort dig själv!

6:06 AM  
Blogger Karin said...

This comment has been removed by a blog administrator.

9:42 AM  
Blogger Karin said...

Grattis grattis, har varit inne flera gånger om dan för atts e om det hänt något. Läste först sumpprinsessan och fick ingen logik i det hela

9:44 AM  
Blogger Jessica said...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTTIS GRATTIS!!! Jag började lite diskret fundera idag hur jag kunde ta reda på hur det hade gått utan att det hade verkat en aning, ja, förföljelseaktigt eller så. Många goda tankar till er allihop :).

10:33 AM  
Blogger Lagers tabberas said...

GRATTIS
snart är det vår tur, spännande. NJUT!

11:14 AM  
Blogger Viktoria said...

Å, tack allihopa!

Gitto: Att göra bäbisar är nåt helt annat än att byta bajs på dem... (Men båda sakerna är roliga på sitt sätt!)

Ilva: Jag ska försöka tänka på mej själv lite också! Tack för omtanken.

Karin: Sumpprinsessan - haha! Sumoprinsessan skrev jag för att hon är lite större än förväntat och har en riktig tjurnacke! Hon är inte lik mej nånstans.

Jessika: Faktiskt så uppskattar jag tanken på att du undrar hur det gått...

Herr Lager: Lycka till själv, än en gång!

11:44 AM  
Blogger Lotta Danielsson said...

Massor med grattis til lilla sessan, hela familjen, men framförallt kanske den nyblivne storebrodern.

Åh, nu längtar jag till sommaren så att jag får se det lilla knorret som bor i min mage:)

12:04 AM  
Blogger Kinna Jonsson said...

Grattis, vad skönt att allt gick bra. Hälsa lillebror och den lycklige fadern.=)

6:36 AM  
Blogger Viktoria said...

Tack Lotta och Kinna! Och Lotta - lycka till med Knorret!

7:54 AM  
Blogger Helena said...

Grattis till prinsessan!

1:42 PM  

Post a Comment

<< Home