Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Tuesday, January 01, 2013

En bra start på året

 
Vi hade en otroligt trevlig nyårsafton med goda vänner och perfekt stekt kalvfilé, sherrysås, ugnsbakat päron med getost och lökmarmelad och frasiga rotfruktsknyten. Det var riktigt gott, och förutom till värdparet borde jag väl skicka ett litet tack till Ernst också. Efterättsfotot blev inte så lyckat, men smakade desto bättre: chokladtårta i tre lager med hallonkräm överst.
 

I morse åt vi upp resterna av vår förrätt på rostat bröd: citron- och limemarinerad fisk med räkor.


Dottern, som snart blir 6 år, har hört mej och pappan klaga över att man inte får någon tidning på nyårsdagen så hon överraskade med en egen "dagenstining" i tidningsfacket - precis vad vi ville ha idag: väder, korsord och suduko att fördriva tiden med. Det ska bli lite kallt i Lund idag, står det. Alldeles nu regnar det, annars hade vi tänkt grilla korv på kolonilotten.

God fortsättning!

5 Comments:

Anonymous Kim said...

Vilken meny! Inspirerande. Speciellt päronen blev jag nyfiken på.
Gott nytt år och tack för besöken hos mig!
Kram!

9:09 AM  
Anonymous tina said...

Vår prenumeration har just gått ut. Man kanske kan önska sig tidningen till Uppsala?
:-)

7:51 AM  
Anonymous jenny said...

hej
jag har histaminintolerans och vill gärna veta mer om vad JAG kan göra för att må bättre, har inte funiit någon som kan hjälpa mig där jag bor, kan du svara på några frågor ? har du någon email så jag kan maila?

7:25 PM  
Anonymous Anna B said...

Hej Viktoria! Allt bra? Tittade in för att lämna en hälsning, det var ett tag sedan. Ska vi försöka få till den där fikan?

4:34 AM  
Anonymous tina said...

Hej! Tittar in för att önska en fin sommar. Hoppas att du har det bra och att det grönskar godsaker på lotten.Kram

1:34 AM  

Post a Comment

<< Home