Favoritsoppan med fisk
Det här är en soppa som jag rätt ofta gör. Den går snabbt att tillaga och har mycket smak. Alla i familjen gillar den. Vi brukar äta knäckebröd till.
Fisksoppa, 4 port
2 portionsbitar vit fisk, t ex torsk
2 portionsbitar lax
en halv tumme färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk grön curry
rapsolja till stekning
1 burk kokosmjölk
skal och saft från en lime
2 msk japansk soja
ett paket frysta skalade sojabönor (250 g, Findus)
70 g färsk spenat
ev färsk koriander, om man tycker om det
Dela fisken i mindre bitar. Fräs finriven ingefära, pressad vitlök och grön curry i olja. Häll på kokosmjölk, lime och soja. Låt koka upp. Tillsätt sojabönorna. Låt koka nån minut och lägg sedan i fiskbitar och spenat. Koka försiktigt tills fisken är klar. Smaka av med lite salt, peppar och socker. Strö över hackad koriander, ha en bra dag...
3 Comments:
Idag kom jag på att jag knappt ätit fisk de senaste veckorna! Illa, fisk är ju det bästa jag vet egentligen. Fisksoppa framförallt! Din variant låter mycket god.
Igår kväll gjorde vi den här fisksoppan och åååh vad mustig och god den var! Både jag och sambon blev helsålda på den, så den kommer att göras fler gånger!
Jeg har aldrig prøvet at lave fiskesuppe, men tror nu nok at jeg er nødt til at prøve den her.
Post a Comment
<< Home