Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Friday, April 15, 2011

Kirsknutar på kolonin


Min man och jag kämpade med att få upp en hoppmatta på kolonilotten under helgen. Jag var frestad att säga att det var fel på delarna, men min mans råstyrka gjorde att vi till sist fick upp spektaklet. Nu har vi världens största hoppmatta!

Rosa rabarberknoppar börjar komma upp, kirskål, nån slags blomlökar. Vi väntar och ser.

Jag rensade bort lite ogräs och gjorde matiga bullar med kirskål, ost och skinka. Tanken var ett bröd man kan äta utan pålägg. Det blev bra. Man kan ha mina kirsknutar med till kolonin och det blir ju som nån slags återbruk, att skapa mat av ogräs. Slutet kretslopp liksom.

Kirsknutar, 25-30 st

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
ett uppvispat ägg
2 dl havrekli
1 dl havremjöl
ca 8-10 dl vetemjöl
120 g rökt skinka
4 dl väl sköljd och finhackad kirskål
3 dl god och vällagrad ost

pensling: ett uppvispat ägg

Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, havrekli, havremjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna skinkan. Dela sedan degen i två delar. Platta ut degen så mycket du kan. Fördela hälften av fyllningen på halva degbiten. Vik sedan över degfliken utan fyllning. Skär ca 15 långa remsor av degen. Snurra till knutar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör fyllda remsor som du snurrar av all deg. Låt jäsa ca 30 minuter till. Pensla med uppsvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter eller tills brödbullarna får fin färg.

ÅÅÅ, jag är så ledsen för att detta blogginlägg ser ut som skit. Vet inte hur man gör för att få nytt stycke nuförtiden. Nån som har ett tips?
Tillägg 110517: Nu tror jag att jag fixade så det ser ok ut! 

3 Comments:

Blogger Jessica said...

Ser du radavståndet på skärmen men de försvinner när du publicerar?

11:12 AM  
Blogger Viktoria said...

Ja, just så!!!

11:14 AM  
Blogger Viktoria said...

Jag har kunnat ändra i html-koden förut, men nu ser det annorlunda ut.

12:09 PM  

Post a Comment

<< Home