Viktorias supermüsli (glutenfri)
I går morse provade jag ett par nya recept inför en jobbgrej. Den nygjorda müslin med fil och finhackad fruktsallad blev väldigt god, och passar även oss som tål gluten. Havresconesen blev för nyttiga (faktiskt nästan oätliga, jag måste hitta på nåt bättre recept).
Viktorias supermüsli (glutenfri), 7-8 dl (satsen kan dubbleras eller drygas ut med glutenfria flingor)
0,75 dl vatten
2,5 msk rapsolja
1,5 msk honung
4 dl havregryn (Semper och Carlshamn har specialbehandlade glutenfria)
0,75 dl pofiber
0,5 dl solrosfrön
1 dl kokos
0,5 dl hackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop vatten, olja och honung. Blanda med resten av ingredienserna. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Rör om så det inte bränner, nästan var femte minut kan det behövas.
Müslin serveras med naturell fil eller yoghurt och t ex fruktsallad eller finhackat äpple och kanel eller varma hallon med lite vaniljsocker på.
Viktorias supermüsli (glutenfri), 7-8 dl (satsen kan dubbleras eller drygas ut med glutenfria flingor)
0,75 dl vatten
2,5 msk rapsolja
1,5 msk honung
4 dl havregryn (Semper och Carlshamn har specialbehandlade glutenfria)
0,75 dl pofiber
0,5 dl solrosfrön
1 dl kokos
0,5 dl hackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop vatten, olja och honung. Blanda med resten av ingredienserna. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Rör om så det inte bränner, nästan var femte minut kan det behövas.
Müslin serveras med naturell fil eller yoghurt och t ex fruktsallad eller finhackat äpple och kanel eller varma hallon med lite vaniljsocker på.
4 Comments:
Gillar namnet på müslin :-)
Vad himla gott det ser ut! =)
Jag tänkte passa på och tipsa dig om en tävling på min blogg där du kan vinna ett fint förkläde!
Kom gärna förbi o titta ;)
/Nellie
Brukar också rosta egen müsli. Det är så mycket bättre. Vad är profiber?
Hej, hoppas den här kommentaren fastnar (den kom bort tidigare)!
Välkomna hit! Naturligtvis vill jag vinna ett fint förkläde, Nellie! Och Remsan: pofiber är potatisfiber. Det smakar inget, men maten (eller müslin) blir mer fiberrik.
Post a Comment
<< Home