Viktorias kokos- och mandeltopp
Det här tyckte jag själv blev lyckat, saftiga kokostoppar med mandel, och lite knaprigt på utsidan. En ton av lakrits och citrus.
Kokos- och mandeltoppar, 20 st
75 g rumsvarmt smör
2 ägg
1,5 dl farinsocker
4 dl kokos
2 dl mandelmjöl
1 msk lakritspulver (Amarelli)
rivet skal från en blodgrape
dekoration: 100 g mörk nougat, Coop prima (annars mörk choklad)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom chokladen. Forma tjusiga toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten (eller chokladen) i vattenbad. Ringla över kakorna eller doppa toppen.
Kokos- och mandeltoppar, 20 st
75 g rumsvarmt smör
2 ägg
1,5 dl farinsocker
4 dl kokos
2 dl mandelmjöl
1 msk lakritspulver (Amarelli)
rivet skal från en blodgrape
dekoration: 100 g mörk nougat, Coop prima (annars mörk choklad)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom chokladen. Forma tjusiga toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten (eller chokladen) i vattenbad. Ringla över kakorna eller doppa toppen.
1 Comments:
Låter ljuvligt gott mmm
Post a Comment
<< Home