Vaniljmüsli
Ofta gör jag müsli själv, mest för att det luktar så gott i köket. Min müsli baseras på vad jag har hemma och kan ändras hur som helst. Dagens variant är varken jättenyttig eller speciellt onyttig, men mycket god. Recepet är snålt tilltaget och tar slut inom en vecka så gör dubbel sats om du inte vill göra en ny müsli inom ett par dagar.
Vaniljmüsli med rostade nötter
3 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 dl havrekli
1 dl hasselnötter
1 dl pekannötter
0,25 dl honung
drygt 0,5 msk vaniljsocker
0,25 dl neutral olja (raps-)
Sätt ugnen på 175 grader. Värm honung, vaniljsocker och olja försiktigt, ställ åt sidan. Grovhacka nötterna och blanda dem med havregryn, rågflingor och havrekli. Sprid nötter och gryn på en bakplåtspapperklädd plåt. Häll över den söta oljeblandningen och blanda alltsammans. Rosta i ugnen i ungefär en kvart. Rör om en eller två gånger så müslin inte bränns. Låt den svalna och förvara i tät burk.
1 Comments:
Den müslin ska jag testa!
Hoppas rösten är tillbaka.
Post a Comment
<< Home