Blomkål, broccoli och rostad paprika
Jag har skrikit och gormat på min treåring hela helgen. "Kom och klä på dej", "sitt ner när du äter", "håll inte lillasyster runt huvudet", "klä på dej", "pilla inte där", "sitt ner", "låt lillasyster leka själv" (= sluta putta henne), "KLÄ PÅ DEJ!" Ja, det mesta jag sagt har varit med stora bokstäver och följt av utropstecken. Nu sitter jag och begrundar det hela; jag måste öva mej i tålamod och välja mina fajter bättre. Jag har varit en usel mamma, men vill tro att jag kan vara bättre.
Solen skiner och dottern sover i sele på min mage. (Jag står på knä vid datorn.) Det är en fin dag och det är en ny dag. I ugnen står en makaronilåda som jag strax ska äta med resterna av kålsalladen jag gjorde igår.
Blomkål, broccoli och paprika i senapsvinägrett
200 g färska små blomkålsbuketter
200 g färska små broccolibuketter
200 g färska små broccolibuketter
2 grillade paprikor (t ex av märket Sera, finns billigt på Willys)
dressing:
0,5 dl olivolja
1 tsk skånsk grovmald senap
1 tsk fransk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
ca 5 droppar tabasco
salt, nymald svartpeppar
Koka blomkål och broccoli lätt, bara nån minut. Strimla paprikorna fint. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar, och häll den över grönsakerna medan de fortfarande är varma.
2 Comments:
Det ser riktigt fräsht ut, det blir att prova!
Såg gott ut, älskar färgglad mat så det måste provas. Och du, jag tror inte alls att du varit en usel mamma, du har bara en treåring. Eller kanske ett egensinnigt barn. Min treåring slutade inte frammana mina sämre sidor bara för att han blev fyra...
Tja, tålamod, det är väl det man har övat upp till det sjunde barnet :)
Post a Comment
<< Home