Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, June 10, 2007

Danskt finporslin

Nu är solen rakt över oss och det är 28,8 grader i det minst varma rummet, vid balkongen. Dottern som normalt ammas ungefär med 2-3 timmars mellanrum tar nu en slurk en gång i halvtimmen. Jag tänkte att vi inte ska gå ut idag, men det är kanske feltänkt. Vi kanske sätter oss under ett träd i Stadsparken senare.

Jag skrev härom veckan att jag bara åt ärtsoppa till lunch, vilket jag tror en och annan arbetskamrat reagerade på. Just den veckan var vi i Köpenhamn och blev bjudna på fantastisk mat; kalvfilé med murklor och en tiorätters efterrättstapas valde jag. Mellan huvudrätt och efterrätt smet jag iväg och köpte upp mina danska pengar. Det blev tre öronlösa koppar och en kanna som jag blev handlöst förälskad i när jag passerade en affär. "Green Gate" står det under kopparna och koppar och tallrikar var i olika material, porslin och plast. Det var fint.

2 Comments:

Blogger Jessica said...

Fin skål :).

Jag var på nyöppnade Spitis filialaffär på Sveavägen i Stockholm i förra veckan och bara förälskade mig i marockanska skålar med silverkant... vill ha!!!!

Tiorätters tapas?!?!? Berätta mer berätta mer berätta mer :) :).

5:59 AM  
Blogger Viktoria said...

Jessika, jag fotograferade en massa under middagen. Kalven var supersmaskens, men tiorätterstapasen var en besvikelse på så sätt att det var tio "helt vanliga efterrätter", typ chokladmousse, rabarberkräm, panna cotta osv. Därför skrev jag inget om den (även om rätterna var goda).

10:44 AM  

Post a Comment

<< Home