Indisk potatis
Jag har arbetat en vecka och överlevt. Det var faktiskt rätt trevligt att börja jobba igen efter en lång semester. Och nu sitter jag här och röker en virtuell segercigarr - vi vann ju faktiskt, maken och jag.
Hos min mammas indiska väninna har jag ätit gul, kryddig potatis ett par gånger. Den är väldigt god till tandoorikyckling eller -lax. Jag kan inte de exakta kryddproportionerna, men ungefär såhär funkar (och blir inte speciellt starkt):
Rashidas potatis
ca 1 kg potatis
rapsolja
1 tsk hela spiskummin, mortlade
1 tsk hela svarta senapsfrön
1 tsk mald koriander
0,5 tsk gurkmeja
ett par nypor mycket starkt chilipulver
lite salt
Koka potatisen knappt färdig. Dela stora potatisar. Värm rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt spiskummin och senapsfrön, och efter en stund potatisen och resten av kryddorna. Stek potatisen gyllengul.
Hos min mammas indiska väninna har jag ätit gul, kryddig potatis ett par gånger. Den är väldigt god till tandoorikyckling eller -lax. Jag kan inte de exakta kryddproportionerna, men ungefär såhär funkar (och blir inte speciellt starkt):
Rashidas potatis
ca 1 kg potatis
rapsolja
1 tsk hela spiskummin, mortlade
1 tsk hela svarta senapsfrön
1 tsk mald koriander
0,5 tsk gurkmeja
ett par nypor mycket starkt chilipulver
lite salt
Koka potatisen knappt färdig. Dela stora potatisar. Värm rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt spiskummin och senapsfrön, och efter en stund potatisen och resten av kryddorna. Stek potatisen gyllengul.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home