Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Sunday, February 06, 2011

Dagens brunch

Min dotter har just fyllt fyra, och idag bjöd vi några grannfamiljer på brunch: köttbullar, couscous med majs och kalkon, morotsstavar, oliver, nybakat bröd, fetaost, en god fransk hårdost som min son valt i ostaffären, iste på vanilj-Rooibus och citron, serranoskinka i tunna skivor, melonskivor och salladen ovan med blomkål, ägg och bacon. Sen åt vi amerikanska pannkakor med lönnsirap. Jag hade tänkt att det skulle vara blåbär i, men det glömdes bort. Och kolamumsen tog jag inte fram, för det kändes som det blev för mycket. (Hela kylen är fylld med rester av olika slag.) Kaffe drack vi förstås.

Den matiga salladen blev alldeles ekologisk. Och godast, tycker jag. Den franska osten blev jag också förtjust i och jag måste ta reda på namnet.

Sallad med blomkål, ägg, bacon och oliver, en stor skål

2 påsar blandad sallad med ruccola och annat, 65 g i varje
3-4 ägg
2 blomkålshuvuden
3 paket bacon
en burk urkärnade kalamataoliver

senapsvinägrett:
0,5 dl god rödvinsvinäger
1,5 msk fransk senap
1,5 msk honung
0,5 tsk nymald peppar
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor - pressas
2 dl olivolja

Koka äggen 7-8 minuter så de blir lagom hårdkokta. Skala dem och dela i klyftor när de svalnat. Dela blomkålshuvudena i små buketter och koka dem mjuka men inte mosiga. Klipp sönder baconet och knaperstek. Gör vinägretten, börja med att vispa ihop alla ingredienser utom olivoljan. Vispa i oljan sist. Blanda alla ingredienser försiktigt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home