Sejgratäng med rotfruktskross
Fiskgratängen på bilden ovan hittade jag hos Ragazze-flickan Helena, som i sin tur hittat receptet hos Coop. Det är ett väldigt bra och enkelt recept, och jag gissar att det är min favorit Sara Begner som hittat på det för det är typiskt henne. Ingredienserna sej, många rotfrukter och ordet "rotfruktskross" får mej att ana Sara där bakom (all rotselleri).
Sejgratäng med rotfruktskross, 4 port
1 pkt sejfilé, 400 g, tinad
2 krm salt
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 kruka dill, finhackad
2 krm peppar
1 msk smör
1 citron, klyftad
rotfruktskross:
500 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
100-200 g rotselleri (jag tog den mindre mängden)
2 krm salt
1 krm peppar
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka dem 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och krossa dem grovt med potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form - eller rör ut smöret i moset om du använder en teflonform. Klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
Lägg fisken i mitten och salta. Blanda créme fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda i ungefär 20 minuter eller tills fisken är genomkokt.
1 Comments:
Den där fisk rätten både såg god ut och lät gott.
Kram Marie
Post a Comment
<< Home