Kycklingwok för den som vill hinna med mycket (annat)
I senaste LagaLätt (12/08) hittade jag ett ovanligt bra vardagsrecept, såhär:
Kycklingwok, 4 port
200 g äggnudlar
1 + 2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter (spansk peppar)
300 g broccoli eller blomkål
2 kycklingfiléer
1 dl cashew- eller pistaschnötter (rosta först i torr panna)
1,5 dl ostronsås
0,5 dl vatten
salt, nymald peppar
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och rör i en matsked olja.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt och finhacka chilin. Dela kålen i mindre buketter och strimla vitlöksklyftorna. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och woka kål, vitlök och chili i 3 minuter. Tillsätt kyckling och nötter, salta och peppra. Woka 3 minuter till eller tills kycklingen är färdig. Häll på ostronsås, vatten och nudlar. Fräs allt genomvarmt och smaka av.
Kycklingwok, 4 port
200 g äggnudlar
1 + 2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter (spansk peppar)
300 g broccoli eller blomkål
2 kycklingfiléer
1 dl cashew- eller pistaschnötter (rosta först i torr panna)
1,5 dl ostronsås
0,5 dl vatten
salt, nymald peppar
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och rör i en matsked olja.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt och finhacka chilin. Dela kålen i mindre buketter och strimla vitlöksklyftorna. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och woka kål, vitlök och chili i 3 minuter. Tillsätt kyckling och nötter, salta och peppra. Woka 3 minuter till eller tills kycklingen är färdig. Häll på ostronsås, vatten och nudlar. Fräs allt genomvarmt och smaka av.
5 Comments:
Det låter så gott!
Jag har aldrig ätit ostronsås. Vad kan det jämföras med?
Lätt som en plätt och gott!
Ostronsås smakar lite salt och umamirikt, ungefär som soja fast med mer sötma.
Varför ska man skölja nudlarna i kallt vatten? Varför inte röra i oljan direkt? Dom blir ju bara kladdigare av vattnet... jag sköljer aldrig nudlar eller pasta och det blir så bra så... 1 msk olja som rörs i ordentligt gör att inget fastnar ihop.
lät gott och enkelt. nötter i maten är alltid en hit :)
Maggisen, jag tänker mej att nudlarna ska sköljas i kallt vatten för att inte efterkoka. Eller kanske, när jag tänker efter, för att inte klibba. Går det bra utan sköljningen är det ju utmärkt. Jag tror inte heller att jag sköljer alltid.
Post a Comment
<< Home