Mer musslor och melon, mamma!
Musslor i getostsky, 4 port
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk raps- eller olivolja
4 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1,5-2 nät blåmusslor
0,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
0,5 tsk rosmarin
nymald svartpeppar
125 mjuk getost, kanten bortskuren
1 dl crème fraiche
2 msk honung
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt vin, vatten och kryddor och låt koka 5 minuter.
Tvätta musslorna och släng dem som inte stänger sej om du slår dem lätt i köksbänken. Koka musslorna i vinet på högsta värmen under lock i 5 minuter.
Värm getost, crème fraiche och honung i en kastrull tills det smälter, rör om ibland.
Kolla att musslorna öppnat sej, kasta dem som inte är öppnade. Rör ut getostfraichen i lite av vin- och musselskyn och värm om det behövs. Blanda alltsammans. Smaka av med salt och peppar.
10 Comments:
Så himla gott.. Nu blir jag sugen, fast jag redan har ätit så gott så:-)
Musslor är det något visst med och salladen.. MUMS.
Ha de fint/Pialotta
http://kakomaten.blogg.se
Åh vad gott det låter och vad roligt att barnen blev förtjusta och vilken härlig bild! :D
Haha! Han ser lite galen ut ;) Den där blicken ser ut att säga "Ge mig mer, annars river jag ner allt på golvet!"
Så gott det lät, måste prövas.
Tack för recept och idé.
Kram Marie
Mums! Det receptet ska jag testa, så klart, när orginalet är en favorit.
Musslor är toppen barnmat. Mycket att pyssla med, gott, man får slabba litet...
Låter jättegott! Och vad avundsjuk jag blir på att dina barn gillar musslor...
Tack för receptet! Min kille är helt galen i Akkurats getostmusslor och jag har länge funderat på hur man skulle kunna göra något liknande själv.
Hälsar fröken Dill
Bendel och Fröken Dill, jag blir lite skraj när ni gillar Akkurats getostmusslor. Jag är jättenöjd med mitt recept, men det smakar inte exakt som Akkurats.
Kanske inte exakt men vad gör det. Wooho, vilka goda mus-uslingar. ALLA borde prova ditt recept!!!!
Många hälsningar från fröken Dill
Post a Comment
<< Home