Här är min matdag
Favoritlinssallad
1,5 dl belugalinser (alternativt puy- eller andra små grå)
5 dl vatten
0,5 msk mörk kinesisk soja
1 krm liquid smoke
dressing:
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
0,75 tsk salt
2 tsk dijonsenap
nymald svartpeppar
3 tomater
1 röd lök
färsk basilika
Skölj linserna noga. Häll vattnet, sojan och rökaromen i en kastrull och koka linserna däri cirka 30 minuter eller tills de är färdiga. Vispa ihop dressingen under tiden. Häll dressingen över de varma linserna och blanda om. Skär tomaterna i bitar och finhacka löken. Rör ner tomat, lök och basilika i salladen och smaka av.
Jag kunde ju skrivit om hela min dag. Men vad jag åt till frukost minns jag faktiskt inte, det var säkert en tråkostmacka och en kopp kaffe. Dagens godaste var fruktkakan jag smakade nere hos grannarna precis före middagen. Och det äckligaste: de färdiga plättarna jag gav barnen som mellanmål i parken. Jag fattar inte hur de så glatt kunde mumsa i sej dem.
2 Comments:
jag har aldrig ätit på per tutti men hört jättemycket bra om det. försökte en gång, men då var det stängt. nu måste jag gå dit ju.
Ja, du måste gå dit!
Post a Comment
<< Home