Name:
Location: Sweden

Jag tänker nästan jämt på mat, letar det ideala receptet, planerar måltider och är nyfiken på vad andra äter. Min bokhylla är fylld med kokböcker och ibland läser jag dem som poesi (såväl som poesi, kan tilläggas). Förövrigt har jag två barn och en man som jag är lyckligt gift med.

Wednesday, July 16, 2008

Mormors rabarbersmulpaj

Under mitt nyfyndade kakhus från Åhléns ligger mormors rabarbersmulpaj och väntar. Man ska äta den med mängder av vaniljvisp.

Mormors rabarbersmulpaj

500 g rabarber
1 dl socker
1-2 tsk kanel
1 msk potatismjöl

smuldeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk socker

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smuldegen. Blanda socker, kanel och potatismjöl och varva blandningen med rabarber i formen. Smula över degen. Grädda tills degen får vacker färg, ca 30 minuter.

1 Comments:

Blogger A N N I K A said...

Jag gjorde rabarbersmulpaj i våras, och bytte ut det vanliga sockret mot mörkt muscovadosocker. Ingen kanel. Blev väldigt väldigt gott!

3:24 AM  

Post a Comment

<< Home